Stringpurée Band

Stringpurée Band on kolmen lahjakkaan muusikon symbioosi ja ajatushautomo. Erilaisista musiikillisista  taustoista ammentava trio on kahdeksan vuoden elinaikanaan kehittänyt vastustamattoman maukkaan, persoonallisen soundisoseen ja vatkannut sekaan aineksia niin rockista, jazzista kuin kansanmusiikista. Mausteeksi on heitetty pohjois-savolaisten takametsien arkaaista kumua ja urbaanien katujen kelmeää hämyä. Lopputulos on rehellistä ja rouheaa progea, johon Senni Eskelisen sähkökantele luo omaleimaisen kuulaan ulottuvuutensa. Kolmikon omakutoiset sävellykset tekevät kunniaa progen ja psykedeelisen tunnelmoinnin inspiroimana suomalaisille juurilleen. Texicalli Records on julkaissut yhtyeen kolme albumia: Skizo (2014), Fedja (2010), sekä Senni Eskelinen & Stringpurée Band  (2008).

“Perinteisimmillään hillitön Stringpurée Band on jatkaessaan siitä mihin Finnforest 1970-luvulla jäi. Stringpurée Bandin proge on esikuviensa mukaisesti kappaleiden monipolvisuutta, tahtilajien vaihtuvuutta, joskus matemaattisia mutta iskeviä melodialinjoja. Sekä tietenkin progen perusilmaisuna sekä taitavaa yksilöllistä muusikkoutta että yhteissoiton tiukkuutta.”
– Hannu Saha (FT, kantelisti, Musiikin edistämissäätiön johtaja)

Kuopiosta kotoisin oleva Senni Eskelinen (s. 1986) soittaa Stringpurée Bandin lisäksi kokoonpanoissa Wusheng Company,  Minni Ilmonen & The Helsinki Koto Ensemble, Riikka Timonen sekä Selma-trio. Senni on tehnyt laajalti soolokeikkoja Suomessa, sekä esiintynyt yksin ja eri kokoonpanoissa ulkomailla mm. Japanissa, Norjassa, Ruotsissa, Venäjällä, Amerikassa ja Tanskassa. Hän vieraili kanteleineen myös Nightwish-yhtyeen Dark Passion Play -albumilla. Eskelinen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmästä.

Iisalmelaislähtöinen rumpali Niko Votkin (s.1981) on opetusuransa lisäksi esiintynyt ja levyttänyt useissa kokoonpanoissa ympäri Suomea. Näistä mainittakoon Ismo Alanko, Talvisirkus Hurjaruuth, Astrid Swan & The Drunk Lovers, Knucklebone Oscar, Astro Can Caravan sekä Cosmo Jones Beat Machine. Hän on myös vieraillut eri artistien levyillä. Niko on esiintynyt kotimaan lisäksi mm. Saksassa, Englannissa, Ranskassa, Belgiassa, Hollannissa, Itävallassa, Sveitsissä, Venäjällä ja Baltian maissa.

Kalle Ylitalon (s. 1983) bassonsoittoa kuullaan Stringpurée Bandin lisäksi esimerkiksi Timo Kiiskisen ja  Laran yhtyeissä sekä Putous-ohjelman housebandissa. Bändin toinen iisalmelaiskasvatti on tehnyt keikka- ja studiotöitä eri bändien ja artistien kanssa sekä Suomessa että ulkomailla. Lisäksi hän on julkaissut soololevyt ”Illminations” (2016) ja “Mörkö” (2014) sekä säveltänyt musiikkia mm. maailmanlaajuista suosiota saavuttaneeseen Oceanhorn-peliin. Kalle on valmistunut Metropolian pop/jazz-pedagogiikkalinjalta.

 

Promo3.2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *